top of page
1.jpg

ארץ ישראל, מהאזורים המגוונים ביותר בעולם על תא שטח קטן המשלב היסטוריה עתיקה, תמהיל של אין ספור עדות וזרמים החיים במרחב אחד משותף, אתרים קדומים וקדושים, וטבע מרהיב. ארץ ישראל היא גשר בין תרבויות, כך היה בעבר וכך גם בהווה, היא גשר בין יבשות וגשר בין אזורי אקלים. בדרום הארץ נפגוש את קצה קצהו של מדבר סהרה, אלו הם מרחבי הנגב והרי אילת. בצפון הארץ נהנה מהחיי והצומח הים תיכוני. במערב ילווה אותנו קו החוף של הים התיכון ובמזרח הבקע העמוק שמפריד אותנו מממלכת ירדן - השבר הסורי-אפריקאי עם אגם הכנרת וים המלח, המקום הנמוך בעולם. בקצה הדרומי, האזור היפה בארץ לטעמי, הרי אילת המרשימים ומפרץ אילת עם עולם המים הרוחש בו.

 

המגמה הגוברת בשנים האחרונות לטייל ולהכיר מקרוב את הארץ מדהימה בעניי. יותר ויותר קבוצות מטיילים, משפחות, ארגונים וחברות נוהרות אל מרחבי ארצנו במטרה להכיר את הסובב אותנו ולחוות את היחד במקום הטבעי ביותר - מחוץ לבית. יש הבוחרים בטיולי שבת קלילים, ויש המעוניינים ללכת את כל "שביל ישראל". יש המעדיפים את האתרים עם הסיפור ההסטורי והתרבותי, ויש המחפשים להכיר את סביבתם העכשווית. כל זה במגמה הפוכה לתרבות ה"להשאר בבית בדלד אמותיך".

מליוני מטיילים מכל העולם באים להכיר את הארץ ואיתם ,אנו הישראלים, מגלים אותה כל יום מחדש.

במגוון טיולים בארץ נחשף לנופו האנושי, ההיסטורי והתרבותי של ארצנו. דרך הגיאוגרפיה ועולם הטבע, המנהגים והעולם הדתי, המפגשים עם האנשים והקהילות, נכיר ונחווה מנופי הארץ.
 ▪ הטיולים מתאימים לקבוצות, ארגונים ומוסדות. לאוהבי הטבע והאדם.
 ▪ כל אחד מהטיולים ניתן לשינוי והתאמה בהתאם לצרכי הקבוצה, עונת השנה ותחומי העניין.

לצד טיול העומק המפורטים,

קבוצות המעוניינות בטיולים בטבע, כגון: 

- טיול ליל ירח מלא

- טיולי הליכה

- טיולי מים לימי הקיץ החמים

מוזמנים ליצור קשר ואתאים טיול עבורכם, בהתאם לעונה ולצרכי הקבוצה.

DSC02170.JPG

נטייל בעקבות אלה שידעו לצלוח מדבר אדיר, לקשר את הודו ודרום תימן אל הנמל העתיק בעזה. לשלוט בדרכים עתיקות ולבסס אותן, לשנע ולסחור במוצרים יקרי ערך וביניהם המור והלבונה.


נבקר באחת מערי הנבטים ובנתיבים בהם הם עברו. נכיר מקרוב את טכניקת חציבת בורות המים שנתנה לעם המופלא הזה יתרון על כל שבטי ערב הגדולה. נשמע אודות אורחות חייהם, אזור פעולתם בארץ והסיפור ההיסטורי רב התהפוכות שהנבטים חוו.

DSC05025.JPG

בסיור מקיף ומלא תוכן נעמוד על השאלה "איך הפכה ירושלים למרכז העולם היהודי ולבירה רוחנית והנהגתית? ". במהלך היום נתייחס לתקופה רחבה של כאלף שנים, טרם ימי דוד ועד לחורבן הבית השני.


נערוך תצפיות מרשימות, נטייל בעיר דוד ונכיר את האתר המיוחד, נעלה אל רחבת עזרת ישראל ונצפה על סימנים מחורבן הבית השני. ניתן יהיה לשלב ביקור במוזיאון "הבית השרוף" במידת הזמן ורצון הקבוצה .

DSC06016.JPG

לאחר חורבן הבית השני ומרד בר כוכבא, יהודים רבים התישבו בגליל ובגולן והצטרפו להתישבות הקדומה באזור. מבין הקהילות היהודיות הללו יצאו תלמידיו ושליחיו של ישוע, שמצא בצפון הכנרת את ביתו ומרכז פעולתו.


נכיר את סיפורם של היהודים באזור, נפגוש בהתישבות הקדומה בגמלא ובאום אל קנטיר, נבקר בכפר נחום – ביתו של פטרוס ובבית הכנסת העתיק הסמוך. נקנח בתצפית מרשימה על הכנרת.

DSC05913.JPG

מעבר ליופיו של עמק יזרעאל שופע המעיינות, החקלאות והישובים, סיפורי המקרא מלווים את המטייל לכל אורכו ורוחבו. על הגלבוע מצא שאול, המלך הראשון של ישראל, את מותו. קרבות התרחשו בו ומבחני גבורה ואמונה מלווים את המרחב בו פעלו נביאים ושופטים חשובים.


במהלך הסיור נפגוש בסיפורי המקרא באתרם. נכיר את המרחב מתצפית מרשימה מכתף שאול, נבקר בעין יזרעאל ובתל יזרעאל. נשמע את סיפורו של גדעון ובחירת לוחמיו טרם המלחמה במדיינים, ובהתאם לעונה נקנח באחד מפינות החן באזור .

DSC05105.JPG

העיר אליה יותר משני מיליארד מאמינים נושאים את עיניהם, המקום בו התרחשו מרבית האירועים המכוננים בחייו, מותו ותחייתו של ישוע. עם עליית הנצרות בתקופה הרומית, ירושלים התפתחה למרכז עלייה לרגל וכמקום קדוש בו ניתן "לגעת" בסיפורי הברית הישנה והחדשה. את סיורנו בירושלים נראה ממשקפיים של נוצרי מאמין, שעבורו ביקור בעיר זו התגשמות של חלום ישן.
 

נתחיל בתצפית מהר הזיתים וממסגד העלייה. נרד לכיוון העיר העתיקה ונכיר את גת שמנים. נלך בסמטאות העיר העתיקה, בדרך הוייה דולורוזה, ונבקר בכנסיית הקבר והתחייה.

P1130216.jpg

יורם טהרלב כתב על נופו הפיסי, על עולם הטבע המלהיב של ההר הירוק כל ימות השנה – הר הכרמל. נופו של ההר משתקף גם במגוון האנושי המורכב של הקהילות הרבות הדרות בו. דרוזים, יהודים, מוסלמים, בהאים ונוצרים על מגוון עדותיהם, חיים בסינרגיה על הר אחד.
 

נטייל בכרמל, נכיר את יופיו הפיסי (במסלול הליכה מותאם לצרכי הקבוצה) ובתצפיות מרשימות. נתמקד במפגש עם הקהילות עצמן, ובינהן ביקור במסגד של הקהילה האחמדית המרתקת, נכיר את אחד מנציגיהם. נמשיך בביקור בסטלה מאריס, המרכז של המסדר הכרמליתי המקדש את ההר. ניגע בסיפורם של הבהאים ונסייר בסמטאות הכפר עוספיה.

20131208_094329.JPG

בכדי לחשוף את משמעותה של יפו, עיר הנמל העתיקה, יש ללכת, לצפות, להריח, לטעום ולספר. כמעט 4,000 שנים של התיישבות, עוד מהתקופה המצרית בארץ, הפכו את יפו לאחד משערי הכניסה החשובים לארץ. המקום ממנו יצא יונה לתרשיש במקום לנינווה, העיר בה התישבו פיניקים ופתחו בה תעשיה. עבור הנוצרים כאן פטרוס, תלמידו של ישוע, חולל ניסים. מימי העותמאנים ועד ימינו יפו משתנה בקצב מהיר ומתאימה עצמה לרוחות התקופה .


נטייל בגבעה העתיקה, בכנסיית פטרוס ובסמטאות אבני הכורכר. נכיר את הנמל העתיק ומלא הסיפורים, נראה את הליוויתן של יונה ואת אחד מהחאנים העתיקים. נשמע על אבו נבוט ועל כיבושי נפוליאון, הסביל המרשים והמגדל השעון המונומנטלי. בטיולי הערב נסיים בשוק הפשפשים עם סצנת הערב המיוחדת.

1010445_581614485194020_293728608_n.JPG

בשלבים הראשונים עם התפתחות הנצרות החל להתפתח רעיון הנזורה על ידי נוצרים נרדפים במצרים. עוד בשלבים הראשונים נזירים מלאי אמונה ותעוזה מצאו אחיזה במרחבי מדבר יהודה והקימו מנזרים מרוחקים. מנזרים אלו, שחלקם פעילים עד היום, עיצבו באופן מהותי את הנצרות בשלבי התבססותה לכדי האופן בו אנו מכירים אותה כיום.
 

נסייר על הציר העולה ממדבר יהודה לירושלים, נכיר את משמעותו ואת האתרים השזורים בו. נבקר במנזר סנט ג'ורג' התלוי כקן מעל לנחל פרת. נשמע על הקרנטל הסמוך ליריחו ועל מנזר פארן במעלה הנחל. נמשיך לביקור במנזר דיר חג'לה המיוחד ונסיים על גבול ירדן, באתר הטבילה קאסר אל יהוד .

מרשה

השפלה, שם שניתן לאזור על ידי אנשי ההר, היתה במשך תקופות ארוכות לאזור חייץ ומגע בין יושבי ההר לאזור החוף. המסלע הקירטוני ומיעוט מקורות המים הוביל את האוכלוסיה המגוונת ליצור מנגנוני חיים הכוללים חציבה ובנייה בסלע הרך. כך התפתח עולם תת קרקעי, מלא חיים, שעד היום ניתן לראות מקרוב .


נטייל בעיר מרשה, הסמוכה לבית גוברין. נכיר את המערות החצובות, את האוכלוסיה המגוונת שחיה פה זה לצד זה, את אורחות חייהם והפולחן העתיק. נמשיך לחורבת מדרס, סיור קטן ותצפיות יפות לצד זחילה במערה (אופציונאלי כמובן) תחשוף בפנינו התפתחות בסיפור ההיסטורי של המקום, מימי בר כוכבא. בעונת הפריחה נשלב את אחד המוקדים המרשימים באזור .

DSC05964.JPG

עבור העולם הנוצרי, ירושלים איננה חזות הכל בארץ הקודש. לגליל ולמדבר, לטופוגרפיה ולדרכים החוצות את הארץ יש משמעות חשובה. אבו גוש היושבת על הציר המקשר בין יפו לירושלים ידעה לארח צליינים רבים בדרכם לעיר הקודש. עין כרם, הכפר החבוי בין ההרים, התבסס גם הוא על ציר הצליינים בעבר וגם היום. כמקום בו גדל ופעל יוחנן המטביל על פי האמונה, קבלה עין כרם את ייחודה.


נתחיל את סיורנו במנזר נחבא ופחות מוכר – מנזר יוחנן במדבר. נשמע אודות מי שהיה בן לכהן בבית המקדש ועל פי האמונה נולד וגדל בעין כרם. נמשיך לעין כרם עצמה לסיור נרחב ומעמיק, בהתייחסות לעולם הנוצרי ולסיפורים המקומיים של ימי הכפר. נבקר במעיין מרים, בכנסיית הביקור ובכנסיית יוחנן בהרים. את יומנו נסיים באבו גוש, במנזר בנדיקטיני מיוחד, ונפגוש באחד מהנזירים לשיחה על נזורה וחיים כנזיר בארץ .

DSC05134.JPG

במשולש הגיאוגרפי בין התבור, דרום הכנרת ורמת כורזים, ניתן להבחין במקבץ רחב של תרבויות מגוונות. בדואים ופלאחים, צ'רקסים ויהודים מאנשי העלייה הראשונה, נוצרים מעדות מגוונות ואחד מהמקומות הקדושים ביותר לדת הדרוזית – נבי שועייב.


נתחיל את הטיול למרגלות התבור, בכפר כמא, למפגש עם הקהילה הצ'רקסית. נבקר במוזיאון ונסייר בכפר היפה המשמר סיפורים ממולדתם הקדומה אי שם בצפון הקווקז. נמשיך לאתר נבי שועייב (ניתןלשלב הליכה רגלית דרך קרני חיטין), שם נכיר את אתר העלייה לרגל הנקשר ליתרו, חותן משה, הדמות המרכזית באמונה הדרוזית ועל הקשר לקרב קרני חיטין. נסיים בביקור בדומוס גלילאה, בית הספר לכמרים הצופה לכינרת במפגש עם נציג מהמקום.

P9020254.JPG

עוד מחורבן בית המקדש יש איסור גורף לעלות להר הבית, אל קודש הקודשים. מאז התקופה הרומית חלו תמורות רבות במקום בו לפי האמונה נעקד יצחק, על הסלע ממנו הושתת העולם. היום ניצב על הר המוריה מבנה מוסלמי עתיק, מרהיב ביופיו ומלא מטען.


נעלה אל הר הבית ונכיר את מסגד אל אקצה וכיפת הסלע. נשמע על מה שהיה ומה שהתפתח. הסיור יעסוק פחות בקונפליקט ויותר באמונה ובמסורות. נמשיך אל סמטאות העיר העתיקה, אל השווקים והמלאכות העתיקות שהשתמרו בין הבתים. נטעם מהאוכל המקומי, מהממתקים ומהמולת העיר העתיקה .

DSC06149.JPG

בתווך שבין המדבר לארץ הנושבת, מצאו שבטים ואוכלוסיות שונות את מקום מושבם. לרוב על צירי מעבר, מקור מים נידח או מקום אסטרטגי. לצורך חייהם באזור המורכב הזה נדרשו לבסס על מפעלי מים מרהיבים, מצודות שמירה, מתקנים חקלאיים מותאמים ופולחן מקומי.


ננוע על ציר שבין באר שבע לערד. נסע דרך יער יתיר לחורבת ענים, להיכרות עם ישוב ישראלי קדום, בו לימים הוקם בית כנסת ובהמשך אף כנסיה. דרך המתקנים החקלאיים נשמע על אורחות חייהם בעבר. נמשיך לתל ערד לביקור באתר המרשים. נכיר את המצודה הישראלית עם הפולחן המקומי ואת העיר הכנענית הקדומה. נמשיך למפגש עם דריי המרחב העיקריים היום, הבדואים, נתארח ונאכל יחד ארוחה מסורתית לצד שיחה עם נציגה מפרוייקט נשים בדואיות הרוחש באזור .

bottom of page